





"INDUSTRIE 4.0: Towards the Future of Manufacturing" 1st – 2nd November 2016

Programme Outline: 1st November 2016 (Day 1)

08:30am Registration Opens

09:00am Opening Address by the Embassy of the Federal Republic of Germany

Dr. Steffen Koch

Deputy Head of Mission

German Academic Exchange Service (DAAD)

Ms. Claudia Finner

Director

09:15am Welcome Address by Agency for Science, Technology and Research (A*STAR)

Dr. Hazel Khoo

Deputy Executive Director

Technical University of Munich Asia (TUM Asia)

Dr. Markus Wächter Managing Director

09:30am "Session 1: Challenges in Industry 4.0 and Smart Data" (30 mins)

Prof. Dr.-Ing. Birgit Vogel-Heuser Head of Chair and Director of Institute

Chair of Automation and Information Systems

Department of Mechanical Engineering Technical University of Munich (TUM)

10:00am Question & Answer (15 mins)

10:15am Morning Tea Break

10:45am "Session 2: Future of Manufacturing – Challenges and Opportunities" (30 mins)

Dr. David Low

Chief Executive Officer

Advanced Remanufacturing and Technology Centre (ARTC) Agency for Science, Technology and Research (A*STAR)

11:15am Question & Answer (15 mins)

11:30am PANEL DISCUSSION

"From Vision to Implementation -

What can Singapore Learn from Germany's Industrie 4.0?" (45 minutes)

Panellist(s):

 Prof. Dr.-Ing. Birgit Vogel-Heuser, Head of Chair and Director of Institute, Chair of Automation and Information Systems, Department of Mechanical Engineering, Technical University of Munich (TUM)







- Dr. David Low, Chief Executive Officer, Advanced Remanufacturing and Technology Centre (ARTC), Agency for Science, Technology and Research (A*STAR)
- Mr Ulf Schneider, President, Singapore Semiconductor Industry Association (SSIA), Singapore
- Dr. Andreas Hauser, Director, Digital Service, TÜV SÜD Asia Pacific Pte Ltd

Moderator:

Dr. Karthik Kumar, Head, Chemicals, Materials and Energy Cluster, New Business
Cluster, Science & Engineering Research Council, Agency for Science, Technology and
Research (A*STAR)

12:15pm Networking Lunch

01:30pm "Session 3: Festo Technology Plant Scharnhausen on its way towards a digital factory

an adopters view on Industry 4.0" (25 mins)

Dr. Lutz Seidenfaden

Head of Competence Center Asia

Festo Pte Ltd

01:55pm Question & Answer (10 mins)

02:05pm "Session 4: Material-critical Sensors and Transducers for Intelligent Manufacturing"

<mark>(25 mins)</mark> Dr. Yao Kui

Program Manager, Principal Scientist

Institute Of Materials Research And Engineering (IMRE) Agency for Science, Technology and Research (A*STAR)

2:30pm Question & Answer (10 mins)

02:40pm Afternoon Tea Break

03:00pm "Session 5: Visual Computing in Industry 4.0" (25 mins)

Dr.-Ing. Marius ErdtDeputy Director

Head, Visual and Medical Computing

Fraunhofer IDM@NTU

03:25pm Question & Answer (10 mins)

03:35pm "Session 6: In situ programming and program verification for robotic automation"

(25 mins)

Dr. Martin Saerbeck

Senior Scientist, Computing Science

Institute of High Performance Computing (IHPC)

Agency for Science, Technology and Research (A*STAR)

04:00pm Question & Answer (10 mins)

04:10pm Closing Remarks & Networking

05:00pm End of Session







Programme Outline: 2nd November 2016 (Day 2)

08:30am Registration

09:00am "Session 7: Safety, Security, Reliability and Interoperability - Key Aspects for Migration

to Industrie 4.0" (25 mins)

Dr. Andreas HauserDirector, Digital Service

TÜV SÜD Asia Pacific Pte Ltd

09:25am Question & Answer (10mins)

09:35am "Session 8: Two-factor Authentication for IoT Devices" (25 mins)

Dr. Zhou Jianying

Department Head Institute for Infocomm Research (I2R) Agency for Science, Technology and Research (A*STAR)

10:00am Question & Answer (10 mins)

10:10am Morning Tea Break

10:30am Bus Departs for Site Visit

11:00am Site Visit: Advanced Remanufacturing and Technology Centre (ARTC)

12:30pm Networking Lunch

01:30pm Bus Back to Event Venue

02:00pm End of Session